***       Водещите вечерни новини       на 11 юли 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 11 юли 
Коментари Харесай

Водещите новини! Норвегия, Франция и Германия увеличават със стотици милиони военната помощ за Украйна. Масови двойки на матурите по БЕЛ


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 11 юли   

 

Норвегия тази година ще усили военната си поддръжка за Украйна с 2,5 милиарда крони (239 милиона долара) до общо 10 милиарда крони, съобщи Ройтерс, като се базира на държавното управление на скандинавската страна.

В държавно изказване се споделя, че страната ще усили също приноса си към фонд на НАТО за поддръжка на Украйна с до 300 милиона крони годишно.

***

Франция ще даде на Украйна крилати ракети с огромен обхват SCALP, с цел да помогне на силите на Киев да поразяват цели надълбоко зад съветските линии, съобщи президентът Еманюел Макрон.

Пристигайки на срещата на върха на НАТО, отдадена на борбата на Киев против нашествието на Москва, Макрон съобщи, че Париж ще изпрати ракетите SCALP, които към този момент са доставени от Лондон под името " Storm Shadow ", предава Дарик.

***

Правителството на Германия разгласи през днешния ден нов пакет военна помощ за Украйна, който е на стойност 700 милиона евро, съобщи Ройтерс.

Това стана през първия ден от срещата на върха на НАТО в Литва.

***

България ще си купи ерминали за връзка с новите изтребители F-16. Това взеха решение народните представители, като на второ четене одобриха законопроект за одобрение на интернационален контракт „ Придобиване на Мултифункционална система за продан на информация и нужната поддръжка “.

Системата е за продан на информация и ще се употребява за новите самолети F-16. Тя обезпечава мрежова, предпазена, адаптивна връзка във формата на Link-16 за ръководство, ситуационна информираност, целеуказване и целеразпределение на военни средства от наземно основани пунктове за ръководство.

***

Възпитаниците на 28 учебни заведения в България са изкарали слаб 2 на държавния изпит по Български език и литература тази година. Оценката въпреки всичко не значи, че учениците не са писали нищо, само че пък не са съумели да покрият норматива от 30 точки, който е нужен за тройка.

***

„ За мен е доста значимо след визитата на Володимир Зеленски в България да забележим едно последващо деяние, като вдишване на ангажимент за повишение разноските за защита, превъоръжаване на армията ни посредством подкрепяне на Украйна и придобиване на по-модерно въоръжение съгласно условията на НАТО, задълбочаване на военно-техническото съдействие с Украйна и други страни в Европа, разширение на бойната група на НАТО, за една по-голяма роля на България за противопоставяне на дезинформацията и това най-сетне страната ни да може да ръководи среща на върха на НАТО “, изброи военният специалист.

***

***

Заместник-командирът на Южния боен окръг на Руската федерация, генерал-лейтенант Олег Цоков, е погубен в Бердянск, удостоверяват съветски медии.

По-рано през днешния ден новината за ликвидацията на съветския върховен боен се появиха в украински източници, които не дадоха детайлности.

В същото време в съветските Телеграм канали в Бердянск се споделят жалейки за гибелта му, който от 5 години е включен в черния лист Миротворец.

„ Хотел Дюн към този момент го няма ", гласи едно от известията.

***

Румънският президент Клаус Йоханис съобщи през днешния ден на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, че страната му поддържа опростяване на процедурата за банкет на Украйна в пакта, съобщи организация Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.

***

От кое сирене да ви отрежа – рок или рап? Или може би Моцартово? Или техно?

Ако ви зададат подобен въпрос в магазина, може би ще сметнете продавачката за странна. Но не и в Швейцария, в случай че един кулинарен артексперимент бъде доказан с по-убедителни доказателства.

Местният ветеринар и производител на сирене Бийт Вампфлер от Бургдорф в Централна Швейцария и екип откриватели от Университет по изкуствата в Берн споделиха наскоро първите резултати от собствен опит. Според тях качествата на сиренето могат да се подобрят, в случай че то „ слуша “ музика, до момента в който зрее.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР